zondag 7 april 2013

Mississippi River Road

Op weg naar Natchez vanuit New Orleans heb je verschillende keuzes, wil je een mooie, scenic route, of wil je snel vooruit komen?
We hebben uiteraard de meest langzame route gekozen. We wilden immers wat oude plantages gaan bezoeken. Want deze plantages zijn de oorsprong van de blues, maar daarover in een volgende post meer.



De eerste plantage die we wilden zien was de Evergreen Plantation. Onlangs nog te zien in Quintin Tarantino's nieuwste film. Helaas was deze voor bezoek gesloten. Dus meteen door naar de volgende, de Laura. Hier hebben we een zeer informatieve tour gekregen over het complex. O.a. aangeraden door onz e gastheren in New Orleans, omdat je tijdens deze tour een goede indruk krijgt van de Creole cultuur en vooral van de slaven op de plantages, helaas is deze niet zo fotogeniek, dus daarom maar een foto van de volgende plantage op de route, Oak Alley:



Waar we dus niet nog eens 20 dollar per persoon voor neer wilden tellen, dus is Arny maar over het hek geklommen! Of eronder... ehm, eigenlijk kon je gewoon vanaf de weg foto's nemen. Maar dat mocht dus niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten