maandag 8 april 2013

Blues Highway: Natchez - Clarksdale

Hadden we het al gehad over de reden van deze trip? We gingen op zoek naar de oorsprong van de moderne muziek. Dus van jazz, naar blues, naar rock'n'roll. We zitten nu midden in de blues. In de baarmoeder van de blues zelfs, de Mississipi Delta. Ieder dorpje heeft hier een eigen (vergeten) bluesheld en de grote namen vliegen je om de oren. Muddy Waters en Howlin Wolf zijn natuurlijk de groten. Maar ons gaat het meer om de obscure vertegenwoordigers van echt rauwe blues als T-Model Ford, JR Kimbrough en RL Burnside. Deze heren speelden na een dag hard werken elke avond in een zogenaamde Juke Joint. Een kleine kroeg, soms niet meer dan een tochtige schuur. Waar ook Muddy Waters ooit speelde of Robert Johnson, of....
Je vindt ze nog her en der langs de Highway. Soms zijn ze kompleet vervallen en daarom meestal onherkenbaar. Maar met een goede reisgids in je hand kom je een eind!

En dan hebben we ook nog een geweldige B&B gevonden in Clarksdale. De bakermat van de blues. Nou ja, het ligt niet echt in het dorpje zelf, maar er net buiten.
Het is een oude plantage waar ze de oude 'shacks' van de slaven hebben opgeknapt en gepimpt naar hedendaagse standaarden. Ons huisje heeft zelfs een bar met piano!
Het blijft echter primitief en zeker zonder bubbelbad zoals gisteravond!


ons huisje....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten