woensdag 10 april 2013

Memphis Music Tour

Vandaag hebben we een marathonsessie musea gedaan. En Memphis kent er nogal wat, vooral op het gebied van muziek!
Allereerst zijn we naar Graceland gereden. Het 'huisje' waar Elvis en zijn familie woonde. Een mooi kasteeltje van de wansmaak. Alles is nog steeds hetzelfde sinds Elvis op de wc bezweek aan overdosis pillen. Helaas mag je de bewuste wc niet bezoeken, lijkt ons nou net het meest interessante van het complex! Want hoeveel gouden en platinum platen kun je bekijken in een ochtend? Heel veel dus.

Hmm, hoogpolig tapijt op de grond, ok. Maar ook op de meubels en op de muren? Nee, dank je!


Hilarisch was het bezoek aan het graf van de king, we hebben wat afgelachen met Arny's t-shirt van Dead Elvis & his One Man Grave. Zie ook foto van de vorige post...

De tweede huiskamer, iets minder behaard dan de vorige...

Bij het graf van Elvis hebben we ook maar even de rock'n'roll begraven, want daarna ging het naar een van de zwarte achterbuurten van Memphis waar in de voormalige Stax-studio het soul-museum is gevestigd. Zeer mooi en vooral zeer informatief. Ook een behoorlijk contrast met de kleine Sun-studio die we gisteren hebben bezocht.

Hier hebben Otis Redding, Isaac Hayes, Booker T & MG's en nog vele andere opgenomen. In totaal 52 USA nr. 1 hits!


Ondertussen hadden we behoorlijk dorst gekregen. Dus terug naar ons hotel waar we de auto gestalt hebben. De rest van het programma was namelijk goed te doen te voet. 
Eerst maar een Guinness in de pub op Beale Street. Op deze straat hebben alle groten der aarde wel ooit eens gespeeld. Het stikt er van de muziekcafe's. Als speelt er tegenwoordig bijna alleen nog maar slappe blues voor toeristen.
Daarna was het tijd voor een tour door de Gibson-gitaarfabriek. Helaas geen foto's, niet erg want Arny is helemaal niet van Gibson (Fender rules!). Toch was het best een mooie tour, want in deze fabriek worden de exclusieve modellen van Gibson nog helemaal met de hand gemaakt. Ze produceren per dag dan ook maar 45 tot 70 gitaren. En dat door zo'n gigantische fabriek waar zo'n 65 mensen werken!
Als laatste museum stond het Rock & Soul museum op de planning. Mooie collectie gitaren en stage-outfits van bekende artiesten, met natuurlijk de nadruk op muzikanten uit Memphis. 
Mocht je ooit deze tour ook willen doen, dan haal bij een van de visitor centers een oombikaart. Scheelt al gauw 25 dollar op de totale entreeprijs!
Na weer een biertje in de pub zijn we op zoek gegaan naar de plek waar Jeff Buckley in de Mississippi is gaan zwemmen. Het zou zijn laatste zwempartij worden, want hij verdronk ter plekke. Overal in Memphis staan historische markers, maar aan Jeff Buckley wilden ze er geen geven.

De locatie van Jeff Buckley's laatste zwempartijtje

We hebben de plek desondanks kunnen vinden, dankzij wat research op internet.... Je vraagt je wel af waarom Jeff perse hier wilde gaan zwemmen, want echt leuk is het er niet!

Tegen de avond zijn we nog even met de tram naar de Sun Studio gereden. Ziet er s'avonds een stuk mooier uit met de neon reclame.Geen opmerkingen:

Een reactie posten