dinsdag 9 april 2013

Memphis dag 1

De donkere onweerswolken trokken gelukkig weg toen we Memphis bereikten. De buitenwijken van de stad waren echter net zo deprimerend als het laatste stukje blues highway. Armoede, achterbuurten en veel gesloten winkels en bedrijfjes. Gelukkig veranderde het toen we de studentenwijk Cooper-Young binnen reden. En wat vindt je in studentenwijken? Goede platenzaken natuurlijk! En hier heb je echt twee juweeltjes. 
Ten eerste Goner Records, de platenzaak anex platenlabel van Eric Oblivian. De drummer van de Oblivians en tevens platenbaas van Jay Reatard, Guitarwolf en ontelbare andere. Zijn winkeltje is er echt het mekka voor liefhebbers van garagepunk. Je wilt het liefst alle bakken mee naar huis nemen. We hebben een goede poging gedaan. Arny had al een tijdje speciaal voor dit bezoekje een spaarvarken vestgemest, dus we waren voorbereid. 

Caro in gesprek met Eric Oblivian over waar je de lekkerste broodjes in Memphis krijgt....
Sangri La, het tweede platenzaakje met een eigen label ligt enkele huizenbloks verder. En hier vonden we dus de ontbrekende dingen die ze bij Goner toevallig niet meer hadden. Fuck Los Angeles en San Francisco! Memphis Rules! Op platenzakengebied dan...

Inmiddels ging het richting 5 uur en we wilden nog perse vandaag naar de Sun Studio. De legendarische studio waar Elvis, maar vooral ook Johnny Cash, Howlin Wolf, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins en Charlie Feathers hun beste nummers hebben opgenomen. 

De microfoon waar Elvis zijn eerste hits door heeft ingezongen...

We waren net op tijd voor de laatste tour door het kleine gebouwtje. Helaas was Arny door het gehaast enkel lensen vergeten en kreeg hij niet de foto's die hij graag wilde. Maar het was wel een bijna religieuze ervaring. Het is immers de Sint Pieter of Taj Mahal van de Rock'n'roll!

Inmiddels was het allang tijd voor een lekker en verdiend ijskoud biertje. Na ingecheckt te hebben in ons hotel, zijn we naar Beale Street gelopen. De straat waar alle legendarische Blues en Rock'n'roll clubs liggen. 

Er is dus meer dan 1 beroemde King in Memphis!
Elvis 'the King' Presley
Martin Luther King
BB King
King Louie
King Kong... oh nee, die woonde in New York...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten