donderdag 4 april 2013

Jean Lafitte Barataria National Preserve

Na het historisch debacle van vanochtend hadden we dringend behoefte aan wat frisse lucht en vooral natuur. Ongeveer een uurtje ten zuiden van New Orleans ligt het Jean Lafitte National Park. Een prachtig natuur gebied wat je normaliter alleen met een bootje kunt verkennen, want het bestaat voor 90 procent uit moerasgebied. Gelukkig had Arny op internet wat wandelroutes gevonden die ook het moeras in gingen. Op die manier kon hij zich uitleven met zijn hobby, infrarood fotografie. 


Dit soort fotografie heeft ontzettend lange sluitertijden nodig omdat je een filter op de lens schroeft die alleen maar, u raad het al, infrarood licht doorlaat. Op een schommelend bootje worden dan alle foto's onscherp, want je hebt eens stevige ondergrond en een goed statief nodig. Liefst windvrij, want planten bewegen natuurlijk ook in de wind.
Dat laatste hadden we helaas niet, maar het resultaat mag er toch zijn. Overigens kost het digitaal bewerken van infrarood fotografie ook behoorlijk veel tijd, dus Arny heeft een kleine selectie moeten maken...


En omdat we het niet kunnen laten, hier nog eentje:
Overigens hebben we ook nog behoorlijk veel beestjes gezien, aligators, slangen, hagedissen, de meest kleurrijke vogels, kikkers in alle formaten en ga zo maar door!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten