maandag 15 april 2013

Everglades en Corkscrew Sanctuary

Op weg van Clearwater Beach naar Miami hebben we een kleine omweg gemaakt naar Corkscrew Sanctuary. Dat is een prachtig natuurpark waar het er nog net zo uitziet als zoals de Everglades er voor de houtkap uitzagen. Veel grote moerascypressen en andere bomen, die elders overal gekapt zijn. Helaas had het gedurende de winter niet geregend en het moeras stond droog. In een kleine poel zat nog een eenzame aligator. Best triest eigenlijk. Toen we hier twee jaar geleden waren, was het echt vol met leven. Nu dus stukken minder. Alle dieren waren weggetrokken naar de Everglades waar nog wel water staat.


Verder door de Everglades, naar de galerie van Clyde Butcher, onze vaste stop op deze route. Clyde is fotograaf van de oude stempel, die het vak nog heeft geleerd van de oude meester himself, Ansel Adams. Prachtig grote afdrukken, meters groot, met de hand gemaakt. Er komt geen computer aan te pas!

Eenmaal buiten was het inmiddels snikheet, ergens midden dertig graden. In onze cabrio was het niet te harden. Alleen als je reed, was het aangenaam. We zijn behoorlijk verbrand. Geen opmerkingen:

Een reactie posten